Tentoonstelling Trijp – Oyfo

Voor de tentoonstelling Trijp bij het Oyfo Techniekmuseum heeft Whooom de campagne en het ruimtelijk ontwerp ontwikkelt. Trijp is een exclusief soort velours uit Hengelo (Hengelosche Trijpweverij) en veroverde de textielwereld. Trijp is veelal gebruikt in paleizen, theaters en zelfs de Titanic!

campagne beeld | ruimtelijk ontwerp | fotografie | grafisch ontwerp

Vroeger kon je er in Twente niet omheen: Trijp. Een exclusief soort velours dat tussen 1901 en 2000 werd gemaakt door de Hengelosche Trijpweverij. In 2024 bezoek je de tentoonstelling Trijp bij Oyfo Techniekmuseum waarbij je kennismaakt met bijzondere patronen en vooruitstrevende ontwerpers. Je ontdekt hoe het verleden van deze fabriek is verweven met de geschiedenis van Hengelo. Voel, kijk en ervaar!

Whooom ontwikkelde de campagne en het ruimtelijk ontwerp van de tentoonstelling. Voor het campagnebeeld is gebruik gemaakt van het oude trijpmateriaal uit de Oyfo collectie. Voor het ruimtelijk ontwerp heeft Whooom per onderdeel gekeken naar een geschikte manier om de collectie tentoon te stellen. Hierbij is gekeken naar het gebruik van materialen, kleuren en de indeling van de collectie binnen het museum.

Ruimtelijk ontwerp

Campagnebeelden

Behind the scenes

Terug naar alle projecten